18. Juna 2021.

Mijenjaju se pravila za ulazak u Grčku

Big Portal

Kako je on objasnio, za zemlje sa zelene liste biće dozvoljen ulazak u Grčku sa brzim negativim antigenskim testom, dok za djecu mlađu od 12 godine neće biti potreban test, prenose makedonski mediji.

Evropska unija vratila je u srijedu Srbiju na zelenu listu. Nove mjere u Grčkoj stupiće na snagu kada budu objavljene u službenom listu.

Kako podsjećaju na sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije, Srbija i Grčka potpisale su proljetos dokument po kom je državljanima Srbije koji su vakcinisani protiv korona virusa vakcinama dostupnim u Srbiji dozvoljeno da uđu u Grčku bez odlaska u karantin.

Potrebno je da imaju povrdu o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana prije dolaska u Grčku) koju je izdao nadležni organ, a potvrda pored ličnih podataka treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza.

Oni koji nisu vakcinisani protiv korona virusa trebalo bi da obezbjede negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, pri čemu su oslobođena djeca do šest godina starosti, ili potvrdu o preležanom kovidu-19 u prethodnih dva do devet mjeseci prije putovanja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare