31. Marta 2021.

Mijatović o prijatelju Piksiju, odnosu sa Kokezom i Vidiću

Big Portal

Oduševljen je igrama reprezentacije Srbije.

“Moramo da kažemo da su kvalifikacije počele na najbolji mogući način. Fenomenalan start i velika je šansa da Srbija nastavi ovim ritmom i da na kraju obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo, što je krajnji cilj”, rekao je na TV Prva Mijatović.

O seleketoru Draganu Stojkoviću Piksiju imao je samo lepe reči.

“Privatno smo jako dobri, on je jako ambiciozan. Njemu trebaju takve stvari. Došao je u komplikovanoj situaciji za FSS, ali on zna šta i koliko hoće, zna kako da izvuče maksimum od igrača. Svi ostali komentari na njega neće uticati. Ne živim u Srbiji dugo, dugo godina. Poznajem situaciju, ali ne znam detaljne da odgovorim šta se dešavalo. Dok je Piksi selektor, to se neće dešavati. On ima karakter, zna da razgovara sa igračima i niko na njega ne može da utiče. Znam kakav je i kao trener i kao čovek.”

Predrag Mijatović FSS reakcija Piksi Kokeza

Smatra da dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije, koji je nakon ostavke Slaviše Kokeze ostao bez predsednika, ne utiču na “orlove”.

“Ovakva situacija nema toliko uticaja na samu reprezentaciju. Nije u pitanju klub, treniranje svakodnevno. Te stvari ne bi trebalo, odnosno neće uticati na učinak reprezentacije, kao što se pokazalo u prethodne tri utakmice. Oni su van svih institucionalnih zbivanja. Znam koliko i vi, treba da prođe neko vreme. Što se Kokeze tiče, imali smo fer i korektan odnos. Tu je počinjalo i završavalo se sve.”

Mitrović je sa 41 golom postao najbolji strelac reprezentacije u istoriji, a Mijatović je istakao da će ga teško neko prestići.

“Iskoristio bih priliku da čestitam Mitroviću na sjajnom početku kvalifikacija. Pretpostavljam da ni on sam nije bio toliki optimista. Možda u ovom trenutku kada nema minutažu u klubu, verovatno je njegov motiv da kroz reprezentaciju dokaže i pokaže da zaslužuje da igra u svojoj ekipi. Uvek postoji neki ciklus gde napadač uhvati neku brzinu, uključi turbo motor i na briljantan način reši situaciju u svoju korist. Teško da će ga neko prestići u tome.”

Istakao je da ne zna kakvi su planovi Nemanje Vidića, koji je poslao otvoreno pismo protiv Fudbalskog saveza Srbije, a onda se od tada nije pojavljivao u javnosti.

“Pročitao sam šta je napisao pre nekoliko meseci. O njemu mogu da kažem da je on jedan sjajan dečko. Napravio je sjajnu karijeru, bio je kapiten jedan od najboljih evropskih klubova, Mančester junajteda. Ne znam šta planira. U svakom slučaju radi se o sjajnom momku, čoveku koji možda i može da iskustvom koje je stekao može da vodi jednu takvu organizaciju.”

Nova.s.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare