25. Februara 2022.

Mihajlović zaplakao i naprasno otišao

Big Portal

Govoreći pred meč njegove Bolonje i Salernitane u utalijanskoj Seriji A, Miha se prisetio iskustava rata na prostoru bivše Jugoslavije.

Novinari su ga upitali da komentariše rat Rusije i Ukrajine, na šta Mihajlović nije mogao da ostane imun zbog svega što je doživela njegova familija u Borovo selu kod Vukovara.

Pre neki dan sam pročitao rečenicu u kojoj se kaže da je rat bogatog protiv bogatog, a da siromašni umiru“, počeo je Miha.

Siguran sam da rat ne može i ne sme da bude jedini način rešavanja problema. Sećam se kada sam postao prvak Evrope sa Crvenom zvezdom, to se desilo u mojoj zemlji. Potom kada su moju zemlju bombardovali, u trenutku osvajanja Skudeta sa Laciom“.

Nastavio je koliko je teško bilo 1999. godine.

NIje lako izolovati se i fokusirati se na druge stvari. Zamislite situaciju u kojoj se možda nećete čuti sa roditeljima nedeljama, ne znaš da li su živi ili mrtvi. Sećam se da sam čuo avione kako poleću u Avijanu i pozvao sam majku i rekao joj ‘Za pet minuta će vas bombardovati, idi u podrum’. Uprkos svemu tome izašao sam na teren, ali nije bilo lako. Nadam se da će vest o rat neće postati druga ili treća vest za nekoliko dana, da za mesec više od tome se ne priča. Ljudi ne moraju da se navikavaju na rat. Svi moramo da damo doprinos da se završi što pre“.

Spas je tražio u treninzima.

“Hteo sam da treninzi mi traju 24 sata, da utakmice traju ceo dan. Samo u timt trenucima nisam razmišljao o ratu i bombardovanju“, rekao je Mihajlović, pre nego što su ga slomile emocije.

I naprasno je napustio razgovor sa novinarima…

https://twitter.com/FrancescoLivo_/status/1497186500479381507?s=20&t=TkgHMz-oiyKCIdKocha3jA

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare