Mihajlović počasni građanin Bolonje, neki nisu bili za to zbog Arkana - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Mihajlović počasni građanin Bolonje, neki nisu bili za to zbog Arkana

Srpski trener Siniša Mihajlović dobio je veliko priznanje od Grada Bolonje koji ga je proglasio za počasnog građanina “univerzitetskog grada”.

Mihajlović je zadužio Bolonju time što je preuzeo ekipu u opasnosti da ispadne iz Serije A, a sada je na sredini tabele.

Takođe, u poslednjih godinu dana se borio i izborio sa leukemijom i sve to uticalo je da dobije ovo priznanje.

Za ovu odluku je glasalo 26 odbornika gradske Skupštine, a tri glasa je bilo protiv.

Među ta tri glasa je Amelija Fraskaoli koja je već nekoliko godina protivnik Mihajlovića zbog njegove ranije povezanosti sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i najvatrenijim navijačima Crvene zvezde.

“Mora da se pamti i govori o njegovom životu. Postoji njegova prošlost koja je povezana sa genocidom u Jugoslaviji i to ne može da se zaboravi. Ova titula bi mogla da se dodeli svim pacijentima koji dolaze u Bolonju da se leče od raka, svi su oni heroji poput Siniše”, rekla je Fraskaoli.

Međutim, većina je presudila, a Mihajlović se zahvalio na ovom priznanju.

“Ovo je drugi grad u kom sam dobio isto priznanje, posle Novog Sada. Ali, za mene koji sam Srbin, biti počasni građanin u Italiji je velika čast”, rekao je Mihajlović i dodao:

“Bolonja je esencija ove države, univerzitetski grad i jedan od najlepših u Italiji. Nadam se da ću uvek davati dobar primer i slaviti ime Bolonje u svakoj prilici”, poručio je Mihajlović.

Danas objavljeno

Đere “ispustio” Tima

Vanja A

Skariolo o Teodosiću

Vanja A

Jokić upitan o penziji: To je cilj

Vanja A

Ostavite komentar