15. Septembra 2021.

Mihajlović: Još je rano, ali Bolonja može mnogo ove sezone

Big Portal

Sedam od devet mogućih bodova, tim je nepobeđen u prva tri kola drugi put u poslednje tri godine.

Sasvim dovoljno razloga za zadovoljstvo Siniše Mihajlovića čiji je tim slavio protiv Verone (1:0).

Tek je treći meč prvenstva. Rano je još pričati o svemu. Ukoliko budemo igrali kako možemo i sačuvamo ovaj duh, možemo da napravimo velike stvari“, rekao je za “Skaj Sport”.

Bolonja prvi put od Aprila 2019. godine ima dva meča zaredom na kojim nije primila gol.

U poređenju sa prošlom sezonom, promenili smo način na koji se branimo na svojoj polovini, igramo zonu i kompaktniji smo. Ako želimo da ostvarimo cilj, da budemo u gornjem delu tabele i budemo bliži Top 7, moramo da popravimo defanzivu. Moramo da imamo tu očajničku želju da ne primimo gol, jer ćemo ga pre ili kasnije postići“.

Veliki doprinos u ofanzivi za sada daje Marko Arnautović, postigao je gol na debiju protiv Salernitane i asistirao Svanbergu na meču Veronom.

Moramo da igramo mnogo preko njega. On je dobar sa njom, ume dobro da se brani, ali dobar je i kada napadne iz dubine“, dodaje srpski stručnjak.

Kaže da ima mlad tim i da će se mnogi tek pokazati u pravom svetlu.

Svanberg, Skov Olsen, Domingez, Berou, svi su mladi igrači koji su neko vreme u Bolonji, ali od njih očekujem skok u kvalitetu. Imaju mnogo prostora za napredak, moraju samo da veruju u sebe. Moraju da koriste šanse koje im se ukažu. Put Tomijasua je primer za sve, za dve godine je odavde došao do top tima. Ako svako napravi takav iskorak u kvalitetu, možemo da postanemo tim koji ostvaruje svoje ciljeve“, zaključio je Mihajlović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare