Migrant iz Pakistana šest puta uboden nožem - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Migrant iz Pakistana šest puta uboden nožem

Migrant iz Pakistana teško je ranjen u Bihaću oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem, a nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja, hospitaliziran je u Kantonalnoj bolnici.

Ovu informaciju nam je potvrdio Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, koji je istakao kako je istraga o ovome slučaju u toku.

Prema njegovim riječima, migrant je na sebi imao šest ubodnih rana u predjelu grudi i leđa. On je istakao kako su trojica migranata iz Pakistana donijeli sinoć oko 20 sati ranjenoga s lokaliteta stadiona Nogometnog kluba Jedinstvo pred zgradu obližnjeg kampa Borići, gdje su inače smješteni migranti, kako bi mu se ukazala pomoć. On je potom transportovan vozilom hitne pomoći, a prema izjavama migranata, povrijeđen je u tuči koja se dogodila u blizini stadiona.

Šiljdedić je istakao kako je policija pronašla mjesto gdje je on, najvjerovatnije ranjen, a na to ukazuju tragovi pronađene krvi, a u istragu je uključen dežurni kantonalni tužilac.

Inače, ovo je u poslednjih nekoliko mjeseci samo jedan u nizu događaja s teškim posljedicama u koje su uključeni migranti.

Danas objavljeno

Ujedinjenje Kosova i Albanije? – “U non pejperu rezervisana četiri reda”

M.

Gradski štab donio nove mjere: U Banjaluci dozvoljeno okupljanje do 30 ljudi na otvorenom

M.

Studentski protest u Solunu završen nasiljem, policija gasila demonstranta

M.

Ostavite komentar