Microsoft zabranio zaposlenima da koriste konkurentsku aplikaciju za komunikaciju - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft zabranio zaposlenima da koriste konkurentsku aplikaciju za komunikaciju

Microsoft ne dozvoljava svojim zaposlenima da koriste Slack aplikaciju, koja je popularna u poslovnom svijetu jer na jednom mestu ima informacije o kompaniji.

Microsoft ne dozvoljava svojim zaposlenima da koriste Slack aplikaciju, koja je popularna u poslovnom svijetu jer na jednom mestu ima informacije o kompaniji.

Tehnološki gigant je ovu odluku opravdao nebezbednošću te aplikacije.

Kompanija, inače, već ima sličnu aplikaciju za radno okruženje koja se zove Microsoft Teams.

“Slack Free, Slack Standard i Slack Plus verzije ne pružaju potrebne kontrole za zaštitu intelektualne svojine (IP) kompanije Microsoft. Postojeći korisnici ovih rešenja treba da prebace istoriju ćaskanja i datoteke vezane za Microsoft poslovanje u Microsoft timove, koji nude iste funkcije i integrisane aplikacije Office 365, pozivanje i sastanak”, naveli su u Microsoftu.

Oni su, takođe, navodno zabranili zaposlenima da koriste Grammarli i Kasperski bezbednosni softver, prenosi Biznis Insajder.

Prema GeekVire-u, to obeshrabruje zaposlene da koriste Amazon Veb Services, Google Docs, PagerDuti i cloud verziju GitHub-a.

Microsoft i Slack nisu odmah odgovorili na pitanje Biznis Insajdera zbog čega je došlo do ove situacije.

Slack smatra Microsoft svojim glavnim konkurentom u regulatornom podnesku koji je u aprilu dostavljen Komisiji za vrednosne papire, a Microsoft je u svom najnovijem godišnjem izveštaju naveo Slack kao jednog od svojih konkurenata.

Danas objavljeno

Windows 11 će omogućiti kucanje pomoću glasa, ali na drugačiji način

V.R.

OnePlus 10R sa Dimensity 9000 čipsetom, stiže u drugom kvartalu

V.R.

Internacionalna svemirska stanica će dobiti modul sa filmskim studiom

V.R.

Ostavite komentar