Microsoft upozorava Windows korisnike na sigurnosne propuste koji su već podložni napadima - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Microsoft upozorava Windows korisnike na sigurnosne propuste koji su već podložni napadima

Microsoft je upozorio milijarde Windows korisnika da hakeri aktivno koriste dve kritične zero-day ranjivosti, koje bi zlonamernim korisnicima mogle omogućiti da preuzmu kompletnu kontrolu nad računarima.

Prema sigurnosnim savetima kompanije, ranjivosti se koriste za limitirane ciljane napade, a svi podržani Windows opeartivni sistemi bi mogli biti ugroženi.

Ranjivost postoji u Windows Adobe Type Manager Library sekciji, koja omogućava aplikacijama da upravljaju i renderuju fontove iz Adobe Systems. Napadači mogu da iskoriste ranjivost tako što će metu navesti da otvori zaraženi dokument ili ga pregleda u Windows preview panelu.


Microsoft i dalje radi na ispravci za ranjivost, a najraniji datum akda se očekuje zakrpa je 14. april. Microsoft obično objavljuje sigurnosne zakrpe tokom Update Tuesday, odnosno drugog utorka u mesecu.

U međuvremenu, postoje neke stvari koje korisnici mogu da urade, a to je onemogućavanje preview panela i panela o detaljima u Windows Exploreru. Microsoft je ovde naveo korake koje bi korisnici trebalo da preduzmu kako bi se zaštitili.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Opera pokrenula namjenski kripto pretraživač

Vanja A

Projekat Renegade ima za cilj da pojednostavi pokretanje ARM64 Windows 10/11 na Android uređajima

Vanja A

Najnovija ažuriranja Google Play Services i Play prodavnice donose nekoliko poboljšanja za vaš Android uređaj

Vanja A

Ostavite komentar