Microsoft upozorava Windows korisnike na sigurnosne propuste koji su već podložni napadima - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft upozorava Windows korisnike na sigurnosne propuste koji su već podložni napadima

Microsoft je upozorio milijarde Windows korisnika da hakeri aktivno koriste dve kritične zero-day ranjivosti, koje bi zlonamjernim korisnicima mogle omogućiti da preuzmu kompletnu kontrolu nad računarima.

Prema sigurnosnim savetima kompanije, ranjivosti se koriste za limitirane ciljane napade, a svi podržani Windows opeartivni sistemi bi mogli biti ugroženi.

Ranjivost postoji u Windows Adobe Type Manager Library sekciji, koja omogućava aplikacijama da upravljaju i renderuju fontove iz Adobe Systems. Napadači mogu da iskoriste ranjivost tako što će metu navesti da otvori zaraženi dokument ili ga pregleda u Windows preview panelu.

Microsoft i dalje radi na ispravci za ranjivost, a najraniji datum akda se očekuje zakrpa je 14. april. Microsoft obično objavljuje sigurnosne zakrpe tokom Update Tuesday, odnosno drugog utorka u mesecu.

U međuvremenu, postoje neke stvari koje korisnici mogu da urade, a to je onemogućavanje preview panela i panela o detaljima u Windows Exploreru. Microsoft je ovde naveo korake koje bi korisnici trebalo da preduzmu kako bi se zaštitili.

Izvor: Benchmark/Engadget

Danas objavljeno

Veliko ažuriranje za OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro donosi gomilu noviteta

Zeljka

Čistka u Twitteru – otpušteni šefovi za bezbjednost

Zeljka

Intel Arc Alchemist Xe-HPG grafička kartica sa 512 EUs nadmašuje NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti

Zeljka

Ostavite komentar