Microsoft upozorava: Novi problemi sa ažuriranjem Windows 10 - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Microsoft upozorava: Novi problemi sa ažuriranjem Windows 10

Problemi sa ažuriranjima Windows 10 operativnog sistema više nisu ništa novo, budući da već neko vreme otežavaju korisničke živote.

Microsoft je nedavno izdao još jedno upozorenje, a radi se o više problema koji nakon ažuriranja utiču na rad uređaja. U pitanju je već dobro poznato ažuriranje KB4535996, koje je, tvrde eksperti potpuno izvan kontrole i izaziva čak nekoliko problema, piše PC Press.

Novo ažuriranje utiče na rad pogođenih računara, tako da im je potrebno više vremena za pokretanje, a neki računari se nakon restartovanja uopšte ne pokreću. Korisnicima tako preostaje samo prazni, crni ekran. Pored toga, tu je i takozvani “plavi ekran smrti” koji se na računarima sa novim ažuriranjem pojavljuje tamo gde bi trebalo da bude mesto za log in. Ovaj problem je nešto manje raširen, a korisnici tvrde da ne pomaže ni uklanjanje update-a koji je napravio problem.

Mukama tu nije kraj, pa ažuriranje utiče i na rad onih računara koji nemaju problem sa pokretanjem, ali i na audio kvalitet, pa uređaji kod kojih se problem manifestuje na ovaj način ostaju potpuno bez zvuka. Iako se i uklanjanje novog update-a pokazalo kao neuspešno, korisnicima se ipak preporučuje da pokušaju, te u Windows Desktop Search ukucaju ‘update history’ i kliknu na ‘View your Update history’, potom izaberu ‘Uninstall Updates,’ te izaberu KB4535996 i kliknu na Uninstall taster, i na kraju restartuju računar, zaključuje PC Press.

Danas objavljeno

Pojavili su se mogući nazivi budućih Nokia uređaja

Vanja A

HP X32 gejming monitor nudi QHD IPS panel sa 165Hz

Vanja A

Detaljne specifikacije Samsung Galaxy Watch4 i Classic pametnih satova

Vanja A

Ostavite komentar