Microsoft ukida OneDrive za Windows 7, 8 i 8.1 - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft ukida OneDrive za Windows 7, 8 i 8.1

Kompanija Microsoft želi da što više korisnika nadogradi verziju operativnog sistema.

Microsoft pokušava da podstakne što više ljudi ka novijim verzijama Windows-aMicrosoft je upozorio da će OneDrive desktop aplikacija prestati da se sinhronizuje sa Windows verzijama 7, 8 i 8.1 od 1. marta 2022. Softverski aplikacija više neće primati ažuriranja od 1. januara pa nadalje. I dalje ćete moći da koristite veb za ručni prenos datoteka, ali to će očigledno biti problem ako rutinski pristupate datotekama u oblaku sa starijeg računara.

Poslovni biznis korisnici takođe neće imati mnogo vremena za odlaganje. Microsoft vezuje korporativnu OneDrive podršku za Windows ciklus za relevantne mašine. Korisnici Windows-a 7 i 8.1 imaće rok do 10. januara 2023. (kraj proširene podrške za obe platforme), dok korisnici Windows-a 8 već nemaju sreće.

Da li ovakav potez predstavlja iznenađenje?

Kompanija se nije stidela svog obrazloženja. Ovo će pomoći da se „fokusiraju resursi“ na novije Windows platforme i tehnologije, prema OneDrive programerima. Drugim rečima, Microsoft zaista želi da nadogradite verzije na Windows 10 ili Windows 11.

Ovo nije potpuno neočekivan potez. Microsoft već dugo ima problema da ubedi neke klijente da nadograde na novije verzije Windows-a, do te tačke u kojoj bi kompanije i vlade radije plaćale posebne ugovore o podršci nego ažuriranje. To, naravno, šteti kompaniji i njihovim rezultatima, ali takođe predstavlja bezbednosne rizike.

Naravno, kriptovirusi kao što je  WannaCry mogu koristiti to što neke organizacija koriste zastarele verzije operativnog sistema Windows-a. Nova OneDrive politika može naterati neke korisnike da instaliraju novije verzije operativnog sistema Windows-a čak i ako su inače zadovoljni starim operativnim sistemom.

Izvor: PCPress / Engadget

Danas objavljeno

Potvrđeno: Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara!

Vanja A

Pojavili su se specifikacije i renderi za nove Realme Buds Air 3 slušalice

Vanja A

Xiaomi Redmi Note 11 serija stiže u Europu 26. januara

Vanja A

Ostavite komentar