29. Augusta 2022.

Microsoft udara kontru: Cene Xbox konzola se neće menjati

Big Portal

Serija dobrih poteza 

Kažu, ko se poslednji smeje, najslađe se smeje, a lako je setiti se odličnog marketinškog trika kompanije Sony prilikom predstavljanja prethodne generacije konzola. Za vas koji se ne sećate, Microsoft je želeo da onemogući i naplaćuje deljenje korišćenih fizičkih kopija igara, na šta je Sony odgovorio sa video klipom imena “Official PlayStation Used Game Instructional Video” koji možete pogledati ispod.

Naravno, ne treba ni zaboraviti prethodne “pobede” kompanije Sony nad konkurencijom od kojih se najviše ističe rečenica “twoninety-nine” (dvesta devedeset devet) prilikom predstavljanja prve generacije ove konzole, a kao odgovor na daleko višu cenu za Sega Saturn (sto dolara u tom trenutku). Imao je Sony stvarno dobrih poteza, do skoro. 

Kontraofanziva 

Međutim, sačekao je Microsoft iza ugla. Kompanija Sony odlučila se na povećanje cene svoje PlayStation 5 konzole zbog svih toliko poznatih razloga da ćemo stvarno zvučati kao pokvarena ploča ukoliko nastavimo da ih ponavljamo. Jedna su to dočekali čelnici kompanije Microsoft i brže-bolje u javnost izašli sa zvaničnom izjavom “Konstantno ispitujemo stanje naših poslovnih operacija kako bismo ljubiteljima naše konzole pružili odlične mogućnosti za gejming. XBox Series S ostaće u prodaji sa cenom od 250 evra, dok će Xbox Series X imati cenu od dosadašnjih 500 evra”. 

Za Sony, rukavica je bačena, ali pitanje je koliko ih to interesuje. Popularnost PlayStation konzola ne može se dovoditi u pitanje, pa negde mislimo kako Sony nije previše uzrujan zbog ovakve kontraofanzive kompanije Microsoft. Ali, videćemo kako će to uticati na odnos prodaje jednih i drugih konzola nakon ovog trenutka. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare