Microsoft ubio Skype? Nema ga na novom Windows-u 11 - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Microsoft ubio Skype? Nema ga na novom Windows-u 11

Vest o operativnom sistemu Windows 11 je o tome gde Microsoft vidi računarstvo u narednih nekoliko godina, ali isto toliko je priča o usponu i padu Skype-a.

Od preuzimanja za 8,5 milijardi dolara pre jedne decenije i pre pet godina kada je Skipe bio veliko ime u internet pozivima i video zapisima, a Microsoft ga je napravio integrisanim u Windows 10. Sada, nakon pandemijske godine u kojoj je više ljudi koristilo računar za glas i video nego ikad ranije, Skype-a nigde nije bilo u prezentaciji ili materijalima za Windows 11. Umesto toga, Microsoft Teams dobija istaknuto mesto na novoj traci zadataka poravnatoj prema centru i dubokoj integraciji u Windows.

Sada, ako želite da koristite Skype, moraćete da ga pronađete u Microsoft Store-u kao i bilo koju drugu aplikaciju. Portparol kompanije kaže za The Verge: “Skype više nije aplikacija za prijemno sanduče za nove uređaje koji rade pod operativnim sistemom Windows 11. Aplikacija Skype je dostupna za besplatno preuzimanje putem Microsoft Store-a.”

Možete da vidite koliko je naglo Skipe pao tokom prošle godine kada razmislite koje će druge aplikacije Windows 11 uključiti u paket. Skype se pridružuje OneNote, Paint 3D i 3D Viewer, aplikacijama koje više neće biti isporučene sa OS-om.

Danas objavljeno

Kompanije iz EU podnijele su zvaničnu žalbu protiv Microsoft OneDrive Windows integracije

V.R.

Meta odlaže enkripciju za Facebook i Instagram

V.R.

Ugrađeno prvo 3D štampano oko

V.R.

Ostavite komentar