Microsoft testira nekoliko načina za poboljšanje Start menija u operativnom sistemu Windows 11 - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Microsoft testira nekoliko načina za poboljšanje Start menija u operativnom sistemu Windows 11

Microsoft još nije spreman da napravi velike promjene dizajna u Windows 11 OS-u, ali barem testira nekoliko novih načina za prilagođavanje ovog operativnog sistema, piše Engadget

Uz najnoviju verziju operativnog sistema Windows 11 Insider preview (22509), možete da omogućite da prepravljeni meni Start prikazuje više zakačenih aplikacija ili više preporučenih aplikacija i datoteka, pored podrazumevanog režima koji balansira između ova dva. To nije povratak u Windows 10 Start meni za kojim su čeznuli neki nepokolebljivi oldschool korisnici, i zaista, malo je verovatno da će Microsoft ikada popustiti. Windows 11 daje prednost minimalizmu, a pretrpan Start meni pun svih aplikacija, ne odgovara baš najbolje tom opisu.

start.jpg

Između ostalih promena, Insider verzija će takođe vratiti datum i sat na traku zadataka na dodatnim monitorima, nešto što je iz nepoznatog razloga uklonjeno u Windowsu 11. Microsoft napominje da se podešavanje neće pojaviti za svakog korisnika Insajder programa, što je prilično čudno. Šteta je što Microsoft ne istražuje više načina za prilagođavanje trake zadataka – gubitak oznaka prozora učinio je radnu površinu čišćom, ali i težom za navigaciju u poređenju sa Windows 10.

Nova verzija Windows 11 za Insidere takođe će olakšati korišćenje Edge veb pretraživača dok koristite Narator, Microsoftov ugrađeni čitač ekrana. Takođe možete očekivati da vidite više opcija koje se prebacuju sa stare kontrolne table u čitiju aplikaciju Podešavanja. To uključuje napredna podešavanja deljenja, kao što su Network Discovery i File/Printer Sharing. Takođe ćete videti više detalja o svojim štampačima i skenerima.

Danas objavljeno

Telefon koji dominira u Kini je iPhone

V.R.

Apple naočare – da li mogu da poprave vid?

V.R.

Google Chrome 97 popušta zaštitu privatnosti da bi pomogao Microsoftu

V.R.

Ostavite komentar