9. Novembra 2022.

Microsoft testira jednu od najviše traženih funkcija za Edge

Big Portal

Softverski gigant je nedavno omogućio takbar optimizovan za tablete u okviru Windows 11 22H2 verzije. Međutim, Windows nije jedini koji ima koristi od ovih napora koje Microsoft ulaže.

Kompanija trenutno testira novi Touch mod za Edge pregledač, s ciljem da pregledač načini optimizovanijim za uređaje kojima se upravlja preko dodira, kao što je Microsoft Surface Pro.

Iako su neki delovi Edge interfejsa već veoma dobro optimizovani za “touch” uređaje, sada po prvi put vidimo dodeljeni korisnički interfejs, dizajniran da radi na “touch” uređajima.

Korisnici Edgea već dugo traže poboljšanu podršku za rad na ekranima osetljivim na dodir, još od prestanka podrške za Edge Legacy.

Kada se uključi Touch mod, svi elementi pregledača postaju nešto veći. To uključuje tastere i tabove. A kada se koristi Edge na konvertibilnom PC-u, moguće je izabrati “Auto” opciju, koja prepoznaje da li se koristi Windows sa “touch” opcijom.

Microsoft pomenute funkcije trenutno testira u svom Edge Canary kanalu, pa bi se uskoro mogla naći u standardnoj ponudi karakteristika za Edge.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare