Microsoft Teams je integrisan u Windows 11 traku zadataka - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Microsoft Teams je integrisan u Windows 11 traku zadataka

Komunikacija “na mreži” važnija nego ikad, a Microsoft stavlja Teams ispred i u središte operativnog sistema.

Kao što sigurno znate, značaj komunikacionih platformi naglo je porastao tokom poslednjih godinu dana, zahvaljujući pandemiji COVID-19. Microsoft je za to vreme uveliko istakao svoju komunikacionu platformu Teams u prvi plan, a ona će biti još istaknutija u operativnom sistemu Windows 11.

Teamsi će biti unapred instalirani i integrisani tačno na Windows traku zadataka. Na osnovu onoga što smo videli u Microsoftovom strimu uživo, klikom na dugme Teams, prikazaće vam se lista vaših nedavnih kontakata i razgovora, sa mogućnošću započinjanja novog video ili tekstualnog ćaskanja. Na dnu nedavne liste kontakata nalazi se dugme za pokretanje celokupnog Microsoft Teams iskustva.

Imajući ovaj pojednostavljeni interfejs za brzo započinjanje ćaskanja ili video poziva, Teams predstavljaju Microsoftovu verziju FaceTime-a i iMessage-a ili bilo koju drugu alatku za ćaskanje koju Google trenutno gura – pogotovo jer ove razgovore možete lako preneti sa računara na mobilni uređaj. To je takođe još jedan znak da će Skype verovatno pre ili kasnije biti potpuno ugašen.

Naravno, s obzirom na zabrinutosti zbog odnosa velikih tehnoloških kompanija prema privatnosti korisnika, postoji šansa da bi ova integracija mogla da “podigne neke obrve”, s obzirom na to da ovo značajno olakšava korisnicima Windows-a da počnu da koriste Teams, umesto da instaliraju nezavisnu opciju poput Slack-a.

Danas objavljeno

Pojavile su se zvanične fotografije Oppo K9 Pro telefona

Vanja A

GoPro Hero10 Black omogućava snimanje 5.3K videa @60fps i ima novi GP2 čipset

Vanja A

Otkrivena statua posvećena osnivaču bitkoina u Budimpešti

Vanja A

Ostavite komentar