Microsoft sprema redizajnirani Notepad za Windows 11 - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft sprema redizajnirani Notepad za Windows 11

Microsoft je počeo da se isporučuje korisnicima pre skoro nedelju dana, ali je platforma i dalje u procesu razvoja.

 Kompanija je već ažurirala neke izvorne aplikacije, kao što su Paint, Clock i Photos. Sada su se pojavile i informacije da Microsoft redizajnira Notepad aplikaciju za Windows 11.

Do informacije je došao @FireCubeStudios, koji je objavio i screenshotove izmenjenog korisničkog interfejsa. Padajući meni u novom Notepadu za Windows 11 sada čine samo File, Edit i View opcije. Windows 10 verzija ima i Format i Help, kao zasebne opcije. Novi Notepad ima sve opcije u okviru pojednostavljenog menija, dok je vidljiv i glavni dizajn koji krasi Windows 11, sa oblim ivicama.

win2_36.jpg

Tu je i screenshot sa Settings stranicom, a ima nekoliko zabimljivih opcija za konfigurisanje. Tu je tema aplikacije, što sugeriše da bi Microsoft mogao ponuditi neke mogućnosti personalizovanja u Windowsu 11. Potom imamo opciju menjanja iskustva obrade fajlova, sa načinom na koji je tekst renderovan i opcijom prebacivanja na Classic iskustvo u palikaciji.

Novi Notepad još uvek nije zvanično potvrđen od strane Microsofta i još uvek je u fazi aktivnog razvoja. Trenutno nije poznato da li će i kada novi Notepad biti i konačno implementiran u Windows 11.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Realme GT Neo2T ozvaničen sa MediaTek Dimensity 1200-AI čipom

Vanja A

Huawei nagovještava Enjoy 20e, sa 6.3-inčnim ekranom i 5000mAh baterijom

Zeljka

AirPods 3, HomePod mini u boji i glasovni Apple Music

Zeljka

Ostavite komentar