7. Aprila 2022.

Microsoft pružio uvid u budućnost Cloud integracije

Big Portal

Suštinski, ova kompanija cilja da još malo izbriše granice između svog standardnog Windows-a 11 i svojih rešenja namenjenih “cloud” računarstvu.

Dakle, na najnoviji operativni sistem trebalo bi da stignu mnoge nove funkcionalnosti koje bi korisnicima mogle da omoguće lakšu upotrebu svojih računara. Da se podsetimo, Windows 365 je servis za virtuelizaciju smešten u oblaku koji se bazira na Azure Virtual Desktop rešenju. Windows 365 omogućava korisnicima da svoje Windows 10 i Windows 11 radne površine, programe, alate, ali i podatke i podešavanja prenose između nekoliko različitih uređaja koji mogu biti bazirani na Windows, MacOS, Linux, ili Android operativnom sistemu.

Ovo je, u teoriji, idealno rešenje za sve one koji često rade u hibridnim poslovnim okruženjima, recimo deleći svoje radno vreme na ono koje provode u kancelariji i ono koje odrađuju od kuće. Takođe, ovo je idealno rešenje upravo i za kompanije koje moraju da obezbede određene softverske resurse svojim radnicima na različitim lokacijama.


U ovom trenutku, očekuje se puna dostupnost dugoočekivane Azure Active Directory Join funkcionalnosti tokom maja meseca tekuće godine. Nakon toga, kompanija Microsoft ima velike planove za nastvaka integracije Windows 11 operativnog sistema i Windows 365 Cloud podrške kroz sledeće funkcionalnosti:

  • Windows 365 Boot: Korisnici će moci da odrede profil na blaku sa kog će direktno moći da pokrenu operativni site bez potrebe da se prvo priključe na operativni sistem na određenom uređaju.
  • Windows 365 App: Korisnici će moći da postave prečice za svoje Cloud Desktop aplikacije na traku zadataka ili startni meni unutar Windows 11 operativnog sistema za lakši i brži pristup.
  • Windows 365 Switch: Korisnici će moći da brzo vrše promenu između svoje Cloud i Windows 11 radne površne na sličan način na koji trenutno mogu da biraju između različitih otvorenih prozora i radnih površina unutar samog Windows-a 11.
  • Windows 365 Offline: Korisnici će moći da rade na svom Cloud PCu čak i kada nemaju pristup internetu, dok će se ceo sistem automatski ponovo povezati sa Windows 365 rešenjima onog trenutka kada se internet konekcija obnovi.


Sva ova rešenja zvuče kao savršena za korporacije i poslovne korisnike. U ovom trenutku nije poznato kada će tačno sve ovo postati dostupno korisnicima, ali biće i više nego dobrodošlo kada se pojavi, piše ZDNet.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare