Microsoft predstavio Windows Virtual Desktop za sve korisnike - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Microsoft predstavio Windows Virtual Desktop za sve korisnike

Mikrosoft je predstavio uslugu Windows Virtual Desktop, koja će od 1. oktobra, prema trenutnim planovima, biti dostupna svuda u svetu. Internet div iz Redmonda takođe nudi nove mogućnosti i detalje kada je virtuelizacija u pitanju.

Microsoft je zvanično objavio Windows Virtual Desktop (WVD) u Septembru 2018, dok je u martu 2019. godine WVD izbacio public preview. Iz Majkrosofta napominju da je hiljade kompanija probalo novi alat koji je sad spreman za upotrebu. Sada je WVD spreman na Windowsu, Androidu, Macu, iOS-u i HTML5.

WVD je servis koji omogućava Windows 10 virtuelizaciju, zajedno sa Windows 10 mogućnostima i podrškom za Windows Server RDS desktop i aplikacije. WVD če omogućiti korisnicima da virtualizuju Windows 7 i 10, Office 365 ProPlus i druge aplikacije treće strane koje je moguće pokrenuti na daljinu iz Azura, prenosi PC Press.

Microsoft je takođe objavio WVD korisnicima da imaju mogućnost da virtualizuju Windows 7 desktopove – sa besplatnom nadogradnjom i updatima do Januara 2023. Ovo znači da bi mušterije licenciraju i kupe WVD mogle da dobijaju sigurnosne updejtove za Windows 7, pošto Microsoft zvanično prestane podršku posle 14. Januara 2020. bez doplate.

Izvor: TechCrunch, PC Press

Danas objavljeno

Snapdragon 8 Gen1 prikazan sa skoro svim novim nadogradnjama, pojavio se i Snapdragon G3x

Vanja A

Pojavile su se detaljne specifikacije kamere Samsung Galaxy S22 i Galaxy S22+ telefona

Vanja A

Moto G12 telefon se pojavio na mreži, varijante cijene, skladišta i boja su navedene

Vanja A

Ostavite komentar