Microsoft povlači Cortanu sa nekih tržišta - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft povlači Cortanu sa nekih tržišta

Microsoft je objavio da će izbaciti Cortana aplikacija za iOS i Andorid, uključujući i Cortanu u okviru Microsoft launcher-a.

To će se desiti na početku sledeće godine na nekim tržištima. Još nije najjasnije koja su tržišta u pitanju, međutim ono što sigurno jeste je da je ovo početak uklanjaja Cortane u potpunosti kao deafault digitalnog asistenta za svakoga i inkorporiranje u Microsoft 365 ekosistem kao ličnog pomagala u poslu.

U svrhu ažuriranja u unapređivanja svojih biznis alata, Microsoft kreće sa strategijom ubacivanja Cortane u okviru svojih alata Outlook, Teams i drugih. Iskreni da budemo, ni sami ne znamo da li se u lokalu uopšte koristi Cortana i njene mogućnosti kada su poslovni alati u pitanju, pa ukoliko znate za takav primer, slobodno nam pišite u komentarima i na društvenim mrežama.

Cortana aplikacija bi trebalo da prestane da radi 31. januara 2021. godine na mobilnim uređajima, međutim Cortana na računaru ne samo da neće prestati da radi, nego će dobiti i ažuriranje sa novim update-om Windows-a 10 20H1.

Izvor: windowscentral/PCPress

Danas objavljeno

Samsung za narednu godinu sprema tablet koji se savija na tri dijela

Zeljka

Uvijek je pravo vrijeme za omiljenu muziku uz Huawei FreeBuds 4i

Zeljka

Samsung Galaxy M42 5G zvanično stiže 28. aprila, imaće Snapdragon 750G čip

Zeljka

Ostavite komentar