Microsoft planira da objavi Windows 11 verzije sa eksperimentalnim funkcijama - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft planira da objavi Windows 11 verzije sa eksperimentalnim funkcijama

Četiri mjeseca nakon objavljivanja Windowsa 11, Microsoft je objavio detaljne planove za testiranje posljednje verzije svog operativnog sistema.

Kompanija je najavila da će izdati Windows 11 verzije sa eksperimentalnim funkcijama tokom 2022, a neke od funkcija mogu ostati ekskluzivne za Windows 11 verzije za testere i možda neće biti dostupne u javnom OS-u.Kao deo ove tekuće evolucije, Insajderi će videti da se više oslanjamo na Dev Channel kao mesto za inkubiranje novih ideja, rad na dugoročnim stavkama i kontrolu stanja pojedinačnih karakteristika. U nekim slučajevima, ovi koncepti se nikada neće isporučiti, ali više eksperimentisanja možemo bolje da poboljšamo iskustva i isporučimo rešenja u Windowsu koja zaista osnažuju naše klijente da postignu više.”Microsoft će sada isporučiti Windows 11 u tri kanala. Prvi je Dev Channel koji će doći sa eksperimentalnim funkcijama i možda neće biti dovoljno stabilan za svakodnevnu upotrebu. Drugi je Beta kanal koji će sadržati funkcije koje su bliže javnom objavljivanju. I na kraju, Release Previev Channel, koji, kako Microsoft objašnjava, „ostaje najbolje mesto za pregled onoga što uskoro stiže opštim korisnicima“.


Microsoft je dosta poboljšao Windows 11 od njegovog lansiranja i to se vidi u najnovijim brojkama novih instalacija. Sa novom segmentacijom svojih kanala za testiranje, kompanija nastoji da dodatno pojednostavi proceduru pre nego što kompanija isporuči sve funkcije i sistem dođe u javnu verziju. S druge strane, Microsoft je spreman da objavi februarsko ažuriranje za Windows 11 koje će doneti funkcije kao što su Android aplikacije, redizajnirani Taskbar, Notepad i još mnogo toga, piše Windows blog.

Benchmark.

Danas objavljeno

Tviter kažnjen sa 150 miliona dolara – prodavali privatne podatke korisnika

Zeljka

Dyson razvija robote za sve kućne poslove koje mi ne volimo da radimo

Zeljka

Samsung Galaxy S23 i S24 bez Exynos procesora

Zeljka

Ostavite komentar