Microsoft omogućava svoj novi Edge browser za Windows 7 i 8.1 - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft omogućava svoj novi Edge browser za Windows 7 i 8.1

Kada je Microsoft prvi put najavio dostupnost svog Edge pregledača, zasnovanog na Chromiumu, kompanija je istakla da će korisnici na Windows 7 i 8.1 platformama morati da browser instaliraju ručno ukoliko žele da ga koriste.

Međutim, Microsoft je ipak odlučio da pregledač omogući preko Windows Update-a.

Kada se browser instalira, postoji nekoliko glavnih karakteristika. Prvo, Edge će biti dodat u korisnikov taskbar i kao desktop prečica. Takođe, neće zameniti Internet Explorer kao što menja Edge Legacy na Windowsu 10. Na kraju, neće zameniti korisnikov podrazumevani browser.

Ova promena je posebno zanimljiva za Windows 7 korisnike, s obzirom na to da operativni sistem od januara više nema zvaničnu Microsoftovu podršku. Jedini korisnici, koji bi trebalo da dobijaju ažuriranja, su oni koji plaćaju za Extended Security Updates podršku. Međutim, izgleda da je Microsoft zainteresovan da prigrabi što više korisnika za Edge gde god može.

Nakon što korisnik dobije ažuriranje, koje je trenutno dostupno, Edge browser će se samostalno nadograditi u pozadini, a ažuriranje će se instalirati automatski.

Izvor: Benchmark/Neowin

Danas objavljeno

Naučnici prave najsitnije leteće mašine na svijetu, manje od zrna pijeska

Vanja A

Honor bi uskoro mogao predstaviti tri nova telefona

Vanja A

Predstavljen OnePlus Watch Harry Potter Edition

Vanja A

Ostavite komentar