Microsoft objavljuje Surface Duo emulator, uskoro stiže i Windows 10x emulator - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft objavljuje Surface Duo emulator, uskoro stiže i Windows 10x emulator

Kasnije tokom godine, Microsoft se sprema da objavi dva uređaja sa dvostrukim ekranom: Surface Duo i Surface Neo.

Dok prvi pokreće Android, drugi koristi novu verziju Windows operativnog sistema pod nazivom Windows 10X. Microsoft je još u novembru počeo da najavljuje kako planira da razvija ove proizvode, istakavši da će vremenom nuditi više informacija.

Sada je kompanija najavila preview SDK-ova i emulatora za nove uređaje. Za Surface Duo ovo je dostupno već sada. Ukoliko ste se pitali kako će Surface Duo raditi, kako će izgledati UI i slično, možete to isprobati preko novog emulatora. Biće vam potreban Android Studio jer Microsoft ne traži da programeri koriste Visual Studio za razvoj Android-a, iako on ima svoj Android emulator.

Što se tiče Windows 10X verzije, moraćemo da sačekamo još neko vreme. Microsoft ističe da planira da isporuči preview 11. februara, a proizvod će se zvati Microsoft Emulator. Tada ćemo saznati više i o novim API-jima za uređaje sa dvostrukim ekranom.

Microsoft sugeriše da će podrazumevano aplikacija zauzeti samo jedan ekran, a korisnici će moći da je prošire na oba. Moguće je programirati i proširenej aplikacije preko čitavog ekrana. Kompanija takođe nudi kontrolnu listu za aplikaciju kako bi dobro funkcionisala na novim formatima.

Izvor: Benchmark/Neowin

Danas objavljeno

Kriminalac otkrio: Ovo su najčešči načini prevare na internetu

Zeljka

PlayStation 5 uvodi mogućnost nadogradnje SSD-a

Zeljka

Activision “priznao”: Call of Duty više ne staje na PlayStation 4

Zeljka

Ostavite komentar