Microsoft objavio Windows 10 May 2020 update za testere - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Microsoft objavio Windows 10 May 2020 update za testere

Microsoft je objavio konačnu verziju svog velikog updatea Windows 10 May 2020. Iako ovaj update neće stići do krajnjih korisnika do sledećeg meseca, on je već dostupan testerima koji žele da ga probaju i testiraju nove funkcije.

Microsoft je sa novi updateom pokazao koliko im je stalo da imaju podršku za Linux, piše PC Press. Tako sa novim updateom dolazi i built-in Linux kernel, sadržaće Windows podsistem za Linux 2, i sve ovo biće potpuno prilagođeno. Cortana se sada može otključati sa trake zadataka za Windows 10, i uključuje mogućnost izbora između kucanja ili razgovora sa ovim digitalnim asistentom.

Dodate su i brze pretrage, a u njima su uključene vremenska prognoza, vesti, danas u istoriji, kao i novi filmovi. Što se tiče Linuxa, Microsoft je obećao da će sve biti redovno updateovano putem klasičnog Windows Update softvera. Jezgro će biti otvorenog koda, kako bi programeri mogli da kreiraju sopstveni VSL kernel.

Svi zainteresovani da isprobaju nove opcije, mogu se prijaviti za Microsoft program testera, i odmah preuzeti najnovija ažuriranja. Očekuje se da će narednih nedelja nove opcije imati određene bagove, ali će sve biti spremno kada dođe i do zvaničnog ažuriranja kod krajnjih korisnika, zaključuje PC Press.

Danas objavljeno

Whatsapp navodno testira veb verifikaciju u dva koraka, pozadinu za ćaskanje za glasovne pozive

Vanja A

Lansiranje Google Pixel 6a i Pixel Watch-a najavljeno za događaj Google I/O 2022 u maju

Vanja A

Predstojeći iMac Pro će imati nadograđeni M1 Max čipset sa 12 CPU

Vanja A

Ostavite komentar