17. Augusta 2019.

Microsoft neće praviti Xbox konzolu samo za streaming

Big Portal

Do ove izjave došlo je nakon glasina da bi Microsoft-ova konzola nove generacije pod kodnim imenom Scarlett mogla da se pojavi u dve verzije – punoj  i „cloud“ verziji sa ograničenim mogućnostima (slabijim procesorom i grafikom), koja bi se upotrebljavala isključivo za streaming igara.

Project Scarlett konzola bi trebala da poseduje 8K grafiku i SSD storidž, a očekuje se da će biti u prodaji krajem sledeće godine. U njoj će biti ugrađen procesor zasnovan na AMD Zen 2 i Radeon RDNA arhitekturi, za koji se tvrdi da će biti četiri puta moćniji od procesora ugrađenog u Xbox One X. Konzola će imati i GDDR6 RAM, a cilj je da obezbedi maksimalan framerate u maksimalnoj rezoluciji, uz ray tracing u realnom vremenu. Prva potvrđena igra koja će podržavati sve mogućnosti ove konzole biće Halo Infinite.

Uz konzolu će se najverovatnije dobijati Xbox Elite Wireless Controller Series 2, koji će biti pušten u prodaju početkom novembra ove godine. Microsoft je potvrdio i da će svi postojeći Xbox One dodaci biti kompatibilni sa Xbox Project Scarlett konzolom.

Izvor: The Verge

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare