Microsoft namerava da kupi Discord za 10 milijardi dolara? - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Microsoft namerava da kupi Discord za 10 milijardi dolara?

Novi izveštaji sugerišu da je Microsoft trenutno u pregovorima oko kupovine Discorda, za potencijalno više novca nego što je nedavno kupio Bethesdu.

Microsoft izgleda nije zainteresovan samo za kupovinu studija za razvoj igara, a kompanija razmatra i akviziciju servisa koji su u vezi sa gejmingom. Novi izveštaji sugerišu da je Microsoft trenutno u pregovorima oko kupovine Discorda, za potencijalno više novca nego što je nedavno kupio Bethesdu.

Prema navodima medija, Discord je trenutno u aktivnim razgovorima oko potencijalne kupovine od strane različitih kompanija. Microsoft je, navodno, trenutno vodeći kada su u pitanju ponude i kompanija bi mogla izdvojiti do 10 milijardi dolara za kupovinu Discorda. Microsoft bi za ovu kupovinu potrošio još više nego što je to bilo u slučaju Bethesde, za čiju kupovinu je izdvojio 7,5 milijardi dolara.

Microsoft namerava da kupi Discord za 10 milijardi dolara?


U opticaju su i drugi kandidati, a za Discord su zainteresiovani i Epic Games i Amazon. Prošle godine, vrednost Discorda je procenjena na sedam milijardi dolara, tako da bi ponude različitih izvora mogle podići cenu kompanije.

Discord još uvek nije profitabilna kompanija, ali bi mnogima mogla biti od velikog značaja. Amazon bi mogao koristiti Discord za promociju Twitcha, dok bi Microsoft i Epic Games mogli koristiti platformu za zamenu sopstvenih game-chat servisa.

Izvor: KitGuru

Danas objavljeno

Instagram dobija još više reklama

Vanja A

Cooler Master predstavio MM712 – gejming miša od samo 59 grama

Vanja A

Mask opet želi Twitter, poznata i cijena

Vanja A

Ostavite komentar