Microsoft koristi Windows 10 funkciju za poboljšanje tamne teme za Google Chrome, Edge - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft koristi Windows 10 funkciju za poboljšanje tamne teme za Google Chrome, Edge

Microsoft je posvećen tome da omogući tamne teme u svojim aplikacijama, a ovo uključuje i novi Microsoft Edge pregledač koji je još uvek u pripremi.

Microsoft je posvećen tome da omogući tamne teme u svojim aplikacijama, a ovo uključuje i novi Microsoft Edge pregledač koji je još uvek u pripremi. S obzirom na to da je browser zasnovan na Chromiumu, poboljšanja načinjena na Edge-u bi se mogla proširiti i na druge pregledače koji koriste istu platformu, uključujući i Google Chrome.

Jedno od skorijih poboljšanja, koje je Microsoft predstavio, se tiče tamne teme u Chromium browserima. Microsoft želi da tooltips funkcija u Edge-u i Google Chrome-u podržava tamnu temu, s obzirom na to da trenutno koriste standardan izgled sa belom pozadinom.

Ovo će biti jedino moguće uz aura tooltips, koji se već koriste u Windowsu 10, ponajviše u UWP aplikacijama kao i modernim delovima operativnog sistema, kao što je Start meni.

U ovu promenu će biti uključeno i povećanje maksimalne širine za tooltips sa 400 piksela na 800 piksela, kako bi se bolje slagao sa izvornim tooltipom i kako bi se izbegli neki od ranijih problema.

Tooltip izmene bi u novi Microsoft Edge trebalo da stignu u narednim danima, kao deo Canary kanala.

Izvor: Softpedia

Danas objavljeno

Meta tužila programere zbog krađe WhatsApp naloga

Vanja A

Moderna poljoprivreda koristi dronove i 5G zarad bolje efikasnosti i manjih troškova rada

Vanja A

Boston Dynamics vas moli da ne stavljate oružje na njihove robote

Vanja A

Ostavite komentar