Microsoft: Još jedna ispravka za Chrome - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft: Još jedna ispravka za Chrome

Čini se da je Microsoft pronašao način da ispravi jednu od Chrome grešaka koja je među korisnicima izazivala najviše nezadovoljstva, a u pitanju je propust u okviru Windows-a 10, te popravka za način na koji su do sada funkcionisale Chrome notifikacije.

Naime, korisnici su do sada istovremeno dobijali obaveštenja i od Chrome-a i od Windows-a 10, pa su duple notifikacije značajno uticale na Chrome iskustvo. Pored toga što je ovakva praksa iritantna, Chrome nakon klika na neku stariju notifikaciju nije otvarao stranicu koja bi ponudila detaljnije informacije. Microsoft je odlučio da tome stane na put, pa je 25. juna Chromium projektu dodata nova linija koda čiji je zadatak da notifikacije ostanu sačuvane u okviru Chrome-a, a tako da korisnici mogu da dobiju detaljnije informacije.

Ovim potezom se sprečava da Windows 10 Action Center briše Chrome notifikacije kada objavi sopstvene, što je bio osnovni izvor problema. Tako će ubuduće Chrome notifikacije u okviru Windows 10 operativnog sistema biti funkcionalne, a Microsoft potez će poboljšati kako Chrome, tako i Edge iskustvo.

Izvor: Tech Radar/PCPress

Danas objavljeno

Poco M3 Pro 5G dizajn je zvanično potvrđen, glavna kamera će imati senzor od 48 MP

Vanja A

Samsung bi mogao konačno riješiti problem kamere ispod ekrana

Vanja A

Microsoft Teams je upravo postao alternativa WhatsApp-u

Zeljka

Ostavite komentar