Microsoft je svojim zaposlenima predstavio Surface sa dva ekrana - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Microsoft je svojim zaposlenima predstavio Surface sa dva ekrana

Glasine da Microsoft pravi Surface sa dva ekrana su bile tačne, ali ne u potpunosti.

Glasine da Microsoft pravi Surface sa dva ekrana su bile tačne, ali ne u potpunosti. Naime, procurele su informacije da je ova kompanija održala interni sastanak za svoje zaposlene na kojima im je predstavljena budućnost Surface uređaja, uključujući i prototip modela sa dva ekrana. Prema istim navodima to neće biti džepni uređaj (Andromeda) o kojima se govorkalo prethodnih godina, već neka vrsta PC računara.

On bi mogao da bude pokretan sa „olakšanom“ verzijom Windows-a (koji će se zvati Windows Lite ili Core OS) i koji se razvija upravo za uređaje sa dva ekrana (dual screen tablete ili hibridne laptope).

Veruje se da na ovom projektu, sa Microsoft-om blisko sarađuje Intel. Projekat je nazvan Centaurus, a postoje naznake da bi mogao da bude zvanično predstavljen u narednih šest meseci. Ono što može da bude najveće pitanje je da li će novi Surface sa dva ekrana biti sposoban da obezbedi dovoljno interesovanja za ovu novu kategoriju računara. Raniji pokušaji tog tipa dali su oprečne rezultate, i ne postoje garancije da će Microsoft to moći da promeni, čak ni ako sa Centaurus-om ponudi odličan dizajn i performanse uređaja.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Održano takmičenje u hakovanju – Windows 10 najviše puta hakovan

Vanja A

Intel Core i9-12900K overklokovan do 5.2GHz na svim jezgrima za performanse

Vanja A

Corsair donosi Elite LCD seriju AIO kulera

Vanja A

Ostavite komentar