Microsoft je promijenio CPU zahtjeve za Windows 11 - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft je promijenio CPU zahtjeve za Windows 11

Kada je Microsoft prvi put najavio Windows 11, kompanija je otkrila neke od minimalnih hardverskih zahtjeva koji su potrebni za nadogradnju na novi OS. Jedan od tih zahtjeva je CPU predstavljen nakon 2017. godine, što bi značilo da oni sa starijim računarima ne bi mogli da koriste Windows 11.

Međutim, Microsoft je istakao da razmišlja o smanjenju tih zahteva, a dobra vest je da je kompanija to donekle i učinila. “Zaključili smo da su odabrani, kompatibilni 64-bitni procesori, 4GB memorije, 64GB prostora za skladištenje, UEFI secure boot, grafički zahtevi i TPM 2.0, pravi minimalni sistemski zahtevi koji zadovoljavaju principe koje smo utvrdili da najbolje podržavaju korisnika“, navode iz Microsofta.

Takođe je dodato da je utvrđen skup modela računara koji zadovoljavaju principe na Intel procesorima sedme generacije, koji prvobitno nisu bili uključeni u minimalne sistemske zahteve. To će sada uključivati i Intel Core X-seriju, Xeon V-seriju, kao i Core 7820HQ.

To znači da, iako zahtevi ostaju uglavnom isti, korisnici koji možda ne poseduju kompatibilne procesore i dalje mogu da probaju da instaliraju Windows 11, ali nema garancije da će im to uspeti.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Pixel 6 Pro će imati 33W punjenje, Android 12.1 otkriva da je novi savitljivi Pixel u pripremi

Vanja A

XFX je objavio Radeon RX 6900 XT Speedster ZERO WB grafičku kartu

Vanja A

Zašto Edvard Snowden poziva korisnike da prestanu da koriste ExpressVPN?

Zeljka

Ostavite komentar