Microsoft je kreirao providni kontroler za 20. rođendan Xbox konzole - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Microsoft je kreirao providni kontroler za 20. rođendan Xbox konzole

Microsoft je originalni Xbox objavio 15. novembra 2001. godine.

 Dvadeset godina kasnije, kompanija planira da proslavi 20. rođendan svog prvog kućnog sistema objavom nekoliko periferija, uključujući i providni Xbox Series X/S kontroler.

Prema navodima Microsofta, prozirni dizajn je referenca na providne kontrolere koje je kompanija isporučila sa originalnim Xbox debug paketom. Microsoft je načinio unutrašnje komponente srebrnim kako bi se lakše uočile. Poznata zelena boja brenda koristi se za naglašene detalje, uključujući i poleđinu na ručkama. Kontroler funkcionalno ostaje isti kao i svaki drugi Xbox Wireless kontroler koji Microsoft ima u ponudi. Tu je Bluetooth za uparivanje sa računarom i mobilnim telefonom, podrška za mapiranje tastera i bolji d-pad od onog na kontrolerima iz prethodnih Xbox  generacija.

Xbox 20th Anniversary Special Edition je dostupan u pretprodaji preko Microsoft Store-a. Od 15. novembra, biće dostupan u slobodnoj prodaji.

xbox2_7.jpg
Microsoft takođe planira da objavi i 20th Anniversary Special Edition Stereo Headset, slušalice koje će se prodavati po ceni od 70 dolara.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Realme Watch T1 predstavljen, sa podrškom za NFC, Bluetooth pozivanje

Vanja A

WhatsApp uvodi iOS, Android end-to-end enkripciju rezervne kopije dopisivanja

Vanja A

Realme GT Neo2T ozvaničen sa MediaTek Dimensity 1200-AI čipom

Vanja A

Ostavite komentar