4. Marta 2019.

Microsoft Excel Mobile dobija opciju ubacivanja tabela fotografisanjem

Big Portal

Korisnici će prvo pritisnuti “Insert data from the picture” taster na svom telefonu ili tabletu. Nakon što su podaci uokvireni u crvenoj oblasti, moguće je kreiranje fotografije i njeno prebacivanje. Excel će potom importovati podatke i prebaciti ih u tabelu. Korisnici će takođe moći da obrađuju/menjaju sve informacije koje se nisu u potpunosti prebacile sa fotografije u Excel. Nakon završetka obrade, potrebno je samo pritisnuti “Insert” i Excel će završiti konverovanje tabele u konkretan Excel dokument.

Funkcija “Insert Data” će biti idealna za poslovanja, istraživače i studente. Opcija je trenutno u beti i dostupna je samo malom broju Office Insidera sa Android uređajima. Microsoft se nada da će funkciju omogućiti svim Office 365 pretplatnicima tokom narednih nekoliko meseci.

Sam Microsoft Excel je takođe dobio veće ažuriranje nedavno, uz Office 2019. Dodate su mnoge funkcije i grafikoni, bolja podrška za tajmlajn i 2D mape, kao i ažuriranja za Power Pivot i Power Query. Microsoft Word, PowerPoint, Outlook, Project, Visio, Access i Publisher su takođe ažurirani.

Izvor: HotHardware

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare