Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome - BIGportal.ba
Tehnologija Uncategorized World-wide-web

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Microsoft Edge je u nekom trenutku bio solidna alternativa za Google Chrome, ali u posljednje vrijeme stvari sa ovim pregledačem izmiču kontroli.

Pre nekoliko dana, Edge korisnici su bili besni zbog odluke Microsofta da integriše finansijsku aplikaciju direktno u brauzer.

Sada kompanija dodatno potpiruje vatru, preko obaveštenja koja se pojavljuju u Windowsu 11 kada korisnik pokuša da instalira Google Chrome iz Edge pregledača.

Obaveštenje koje iskače, obeshrabruje ljude da pređu na Chrome. Microsoft izgleda koristi nekoliko različitih šablona, uključujući i sledeće poruke: “Microsoft Edge koristi istu tehnologiju kao Chrome, ali uz dodatno poverenje koje Microsoft uliva”. Potom: “Taj pregledač je tako 2008! Znate li šta je novo? Microsoft Edge”. I na kraju: “Mrzim višak novca je stvar koju nikada niko nije izgovorio. Microsoft Edge je najbolji pregledač za kupovinu onlajn”.

Osim toga što korisnicima maksimalno preporučuje Edge, Microsoft je otežao i promenu pretraživača u svom operativnom sistemu.

Foto: monticello / Shutterstock.com

U okviru Windowsa 11, korisnici moraju da uđu u podešavanja i ručno dodele podrazumevanu aplikaciju svakom određenom tipu dokumenta (HTM, HTML, PDF, SVG, itd.), kako bi se njihov željeni pregledač otvorio kada kliknu na link.

Naravno, Microsoft nije jedina kompanija koja prikazuje upozorenja i sugestije kada korisnik pokuša da napusti njihov servis. Google slična obaveštenja prikazuje Microsoft korisnicima, podstičući ih da pređu na Chrome kada posete Google pretraživač iz drugog pregledača.

B92.

Danas objavljeno

Samsung potvrđuje februarski Galaxy Unpacked, najavljuje spajanje S22 sa Note linijom

Vanja A

Upoznajte majku Zlatana Ibrahimovića: S muškarcima nije imala sreće, a prema djeci je bila stroga

Vanja A

Pojavile se nove specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Ostavite komentar