Microsoft Edge dobija mod koji optimizuje brzinu i performanse - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft Edge dobija mod koji optimizuje brzinu i performanse

Microsoft Edge je tokom prethodnih nekoliko meseci dobio veliki broj novih funkcija koje pregledaču daju prednost u odnosu na konkurenciju. Sada su se pojavile informacije o još jednoj funkciji koja je u razvoju, a mogla bi Edge-u omogućiti prednost u odnosu na Chrome i Firefox.

Performance Mode će korisniku omogućiti da optimizuje brzinu pretrage interneta i odziv, kao i da smanji upotrebu resursa od strane CPU-a, RAM-a i baterije. Ovo će biti od značaja onima koji pokreću višestruke tabove uz druge aplikacije ili igre, oslobađajući prostor kako bi se postigli najbolji rezultati.

edge2_11.jpg

Ovo je u vezi sa Sleeping Tabs funkcijom, koju je Edge dobio tokom 2020. godine, a koja omogućava da se tabovi “zamrznu” kada se ne koriste aktivno, što smanjuje upotrebu CPU-a i RAM-a.

Performance Mode je trenutno dostupan samo u Microsoft Edge Canary 91 verziji, za određene korisnike, ali bi na standardnu verziju platforme trebalo da stigne kasnije tokom 2021. godine. Funkcija bi trebalo da najviše pogoduje gejmerima i streamerima, koji uobičajeno imaju veliki broj aktiviranih i otvorenih aplikacija i tabova.

Izvor: TechRadar

Danas objavljeno

Nove informacije o čipsetu otkrivaju ključne specifikacije Samsung Galaxy S22 uređaja

Vanja A

Igra PUBG: New State stiže 11. novembra na iOS i Android

Vanja A

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC konačno dostupan u Evropi, zvanično

Vanja A

Ostavite komentar