Microsoft donosi Android aplikacije na Windows 11 preko Amazon Appstore-a - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Microsoft donosi Android aplikacije na Windows 11 preko Amazon Appstore-a

Jedna od najzanimljivijih informacija, koje smo saznali tokom današnje najave novog Windowsa, jeste da Microsoft donosi Android aplikacije na Windows 11. Android aplikacije će moći da se pokreću izvorno na Windowsu 11, a preuzimaće se sa Amazon Appstore-a preko nove Windows prodavnice koja će biti integrisana u operativni sistem.

Aplikacije će biti izlistane na novom Windows store-u, a Microsoft je sklopio i partnerstvo sa kompanijom Intel. Koristiće Intel Bridge tehnologiju kako bi omogućio ovu funkciju. Android aplikacije za Windows 11 se mogu prikačiti u taskbar ili postaviti uz tradicionalne Windows aplikacije.

Microsoft je demonstrirao TikTok koji radi na Windowsu 11. Kompanija je prikazala i Windows prodavnicu, koja lista Ring, Yahoo, Uber i druge Android aplikacije, a očekuje se pun pristup onome što se nalazi na Amazon Appstore-u.
Nije poznato koliko tačno postojećih uređaja će podržavati Android aplikacije sa Windowsom 11, s obzirom na to da će kompatibilni hardver morati da podržava Intel Bridge tehnologiju.

Microsoft već godinama istražuje ideju pokretanja Android aplikacija izvorno na Windowsu i ova implementacija predstavlja značajan iskorak u kompanijinom poslovanju. Microsoft već neko vreme prihvata Android kao moibilnu verziju Windowsa, a sada će sve te mobilne aplikacije moći da se pokreću i na Windows 11 platformi.

Izvor: The Verge

Danas objavljeno

Pojavile su se zvanične fotografije Oppo K9 Pro telefona

Vanja A

GoPro Hero10 Black omogućava snimanje 5.3K videa @60fps i ima novi GP2 čipset

Vanja A

Otkrivena statua posvećena osnivaču bitkoina u Budimpešti

Vanja A

Ostavite komentar