Microsoft će usporiti svoju objavu većih Windows 10 nadogradnji - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Microsoft će usporiti svoju objavu većih Windows 10 nadogradnji

Microsoft je, prema navodima, reorganizovao način na koji dodaje veća ažuriranja u Windows 10. Kompanija trenutno koristi sistem nadogradnje dva puta godišnje.

Microsoft je, prema navodima, reorganizovao način na koji dodaje veća ažuriranja u Windows 10. Kompanija trenutno koristi sistem nadogradnje dva puta godišnje.

Veće ažuriranje sistema, u ovom slučaju se odnosi na paket ažuriranja od više gigabajta koji menja verziju operativnog sistema, njegove ključne fajlove i donosi značajne izmene korisničkog interfejsa. Najskorije ovakvo ažuriranje je bilo Windows 10 May 2019 Update (1903).

Sa novim sistemom ažuriranja, Microsoft planira da distribuira veće ažuriranje tokom jedne polovine godine, kao i manju nadogradnju tokom druge polovine. Ovo manje ažuriranje, ili “point update”, je mnogo manjeg kapaciteta, ali i dalje značajno veće od mesečnih “Patch Tuesday” ažuriranja, a dodaje funkcije i izmene interfejsa. Veće godišnje ažuriranje omogućava promene u operativnom sistemu, koje nisu vidljive na prvi pogled, kao što su ažuriranja kernela, API-ja, modela drajvera i drugo.

Naredna verzija Windowsa, za koju se očekuje da će biti Windows 10 version 1909, će biti manje ažuriranje u odnosu na 1903 verziju, ali veće za one koji koriste 1809 varijantu. Njegov naslednik, Windows 10 version 2003 (mart 2020), će biti velika nadogradnja bez obzira na verziju koju korisnik tada bude imao.

Izvor: TechPowerUp

Danas objavljeno

Patent Sony PlayStation Mobile Controller-a sugeriše u kom pravcu razmišlja kompanija

Vanja A

Xiaomi 12 serija možda neće biti prva koja će imati Snapdragon 8 Gen 1 SoC, stiže na kraju decembra

Vanja A

Apple ima viziju da svi uređaji pune jedan drugi

Zeljka

Ostavite komentar