Microsoft će do 2025. godine nuditi podršku za Windows 10 - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Microsoft će do 2025. godine nuditi podršku za Windows 10

Microsoft je nedavno počeo da nagovještava Windows naredne generacije, a zasnovano na ranijim izjavama kompanije, očekivalo se da će ovo biti još jedna verzija Windows 10

Međutim, sve je više dokaza koji ukazuju na to da ćemo videti kompletnu, novu verziju operativnog sistema, koji bi mogao nositi naziv Windows 11.

Najnoviji znak, koji ukazuje na ovakav razvoj događaja, stiže sa Microsoftovih stranica za podršku koje pokazuju da se podrška za Windows 10 Home i Pro završava za četiri godine.

Microsoft je prvi put pomenuo narednu generaciju Windowsa krajem maja, tokom Build 2021 konferencije, da bi potom kasnije objavio datum najave naredne generacije svog operativnog sistema. Kompanija je potom objavila tizer video svih Windows start-up zvukova tokom godina, a nakon toga i fotografiju pozadine za Windows logo koji takođe nagoveštava Windows 11.

Microsoft će do 2025. godine nuditi podršku za Windows 10

Microsoftova stranica za Windows podršku je sada ažurirana i otkriva da će se podrška za Windows 10 Home i Windows 10 Pro okončati 14. oktobra 2025. godine. Nakon ovoga se očekuju samo sigurnosne zakrpe, visokog prioriteta.

Očekuje se da će Microsoft najaviti narednu generaciju Windowsa tokom događaja, koji se održava 24. juna.

Izvor: KitGuru

Danas objavljeno

Rimejk Dead Space zvanično predstavljen, dolazi na next-gen konzole i PC

Zeljka

Novi Motorola Edge 20 dolazi bez svoje glavne karakteristike?

Zeljka

Oppo A93s 5G predstavljen sa Dimensity 700 čipom

Zeljka

Ostavite komentar