Micotakis položio zakletvu: Grčka ima novog premijera - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Micotakis položio zakletvu: Grčka ima novog premijera

Lider opozicione konzervativne Nove demokratije Kirjakos Micotakis položio je danas zakletvu kao novi premijer Grčke. Micotakis je zakletvu položio u prisustvu grčkog predsednika Prokopisa Pavlopulosa, prenela je agencija ANA, a kako su naveli grčki mediji sastav nove vlade biće poznat već večeras. Konzervativna Nova demokratija pobedila je na jučerašnjim prevremenim…

Lider opozicione konzervativne Nove demokratije Kirjakos Micotakis položio je danas zakletvu kao novi premijer Grčke.

Micotakis je zakletvu položio u prisustvu grčkog predsednika Prokopisa Pavlopulosa, prenela je agencija ANA, a kako su naveli grčki mediji sastav nove vlade biće poznat već večeras.

Konzervativna Nova demokratija pobedila je na jučerašnjim prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, porazivši vladajuću Sirizu grčkog premijera Aleksisa Ciprasa. Prema skoro 100 odsto prebrojanih glasova, Nova demokratija je osvojila većinu u parlamentu, odnosno 158 od 300 mesta, a Siriza 86 mesta.

Micotakis je sinoć obećao da će naporno raditi na tome da zastupa sve Grke. “Premalo nas je da bismo ostali podeljeni”, rekao je Micotakis, prenosi Katimerini.
Micotakis je rekao da je dobio snažan mandat koji će mu pomoći da promeni Grčku i primeni program o smanjenju poreza, otvaranju više radnih mesta i privlačenju dodatnih investicija, navodi Rojters.

“Društvo je poslalo jasnu poruku u korist rasta, stvaranja radnih mesta i bezbednosti”, naveo je Micotakis, dodajući da će se transparentnost i meritokratija vratiti u Grčku i da će se ta zemlja glasnije čuti u Evropi.

Micotakis je istakao da upravljanje zemljom preuzima svestan svoje odgovornosti prema narodu, prenosi ANA. On je poručio da na “presudu naroda” gleda sa skromnošću i poštovanjem.

Micotakis je rekao da neće razočarati grčki narod i najavio da će poslanici raditi i tokom leta pošto “budućnost ne može da čeka”.

Danas objavljeno

“Republika Srpska ne odustaje od toga da se neposredno bira član Predsjedništva BiH”

M.

U Skupštinu CG stigla inicijativa za smjenu Bečića

M.

Blinken: SAD će dati pisani odgovor Rusiji u vezi sa bezbjednošću

M.

Ostavite komentar