"Mi se držimo stila hiljadu pasova, dok drugi prelaze preko nas" - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

“Mi se držimo stila hiljadu pasova, dok drugi prelaze preko nas”

Prestižni španski sportski mediji žestoko kritikuju reprezentaciju nakon ispadanja sa Svetskog prvenstva.

“Ovo je smrt za mnogo toga. Smrt Španije na Svetskom prvenstvu u Katru, verovatno kraj ere Luisa Enrikea, ali je li ovo i smrt našeg stila igre? Španija ide kući s dva Svetska prvenstva u nizu igrajući dve iste utakmice”, prokomentarisala je Marka nakon šokantnog ispadanja reprezentacije na penale protiv Maroka u osmini finala.

Španci su kalkulisali u grupi i namerno izgubili od Japana kako bi u osmini finala išli na “lakšeg” rivala Maroko, a upravo im je afrička selekcija “došla glave”.

Mediji sa Pirineja nisu bili nimalo nežni prema mladoj selekciji Luisa Enrikea, koja je na startu turnira demolirala Kostariju 7:1, ali nakon toga nije pokazala ništa.

Španci su kontrolisali meč protiv Maroka, imali više od 800 tačnih dodavanja, ali za 120 minuta nijednom nisu uspeli da šutiraju direktno na gol.

“Tog dana se nebo otvorilo, a sve nakon toga je bila padina na kojoj se nismo snašli. Završilo je smrtonosnim ruletom protiv Maroka. Nije trebalo da dođe do toga. Opet smo se izgubili u pasovima, a ovo nije kliše. Bez šuta na gol, gol ne možeš postići niti pobediti u utakmici
“, piše Marka.

Pobednik je rešen izvođenjem penala koje su Španci očajno šutirali, iako je upoči meča selektor Enrike istakao da penali nisu stvar sreće već treninga.

“Nismo uspeli postići pogodak u ovoj utakmici, čak niti tokom izvođenja penala. A Luis Enrike je igrače nagovarao da šutiraju više od hiljadu kaznenih udaraca. Oni nisu odradili svoj domaći zadatak. Španija je tražila, ali nije pronalazila. Samo dva puta napravili smo neku opasnost. Maroko je čekao svoju šansu i dočekao ju je”
, poručio je Mundo Deportivo.

“Zbogom Svetskom prvenstvu, na isti način kao pre četiri godine u Rusiji, uz isti osećaj zabijanja u zid. Učinili su nakon prve utakmice da mislimo kako su kraljevi, a na kraju su ispali prosjaci. Španska igra hiljadu pasova, mora se penzionisati. Što je to više stil? Mi ga se držimo, dok drugi prelaze preko nas”, kritičan je bio AS.

Danas objavljeno

Milan negirao da su propali pregovori sa najboljim igračem

Vanja A

Omaž Novaku Đokoviću: Jedan igrač, jedan teren – deset titula

Vanja A

Ferari poručuje: To je smiješno

Vanja A

Ostavite komentar