9. Decembra 2020.

“Mi nemamo sredstva da sprovedemo te zahtjeve”

Big Portal

Razlog su mere epidemijske kontrole koje zahtevaju italijanske vlasti.

Uredba italijanske vlade nalaže da železnička preduzeća uvedu kontrolu temperature putnika koji moraju dokazati da su negativni na koronavirus i imati dokument svojih poslodavaca da im odobravaju putovanje, rekla je portparolka Savezne železničke službe Švajcarske Otavia Maserini.

“Mi nemamo sredstva da sprovedemo te zahteve”, rekla je Maserini za AP. Rekla je da italijanske mere znače “gotovo potpuno zaustavljanje” putovanja vozovima između dve zemlje, mada bi mogli da i dalje idu regionalni vozovi na jednoj liniji koja povezuje Brig u Švajcarskoj i Domodosolu u Italiji, kojima upravlja drugi operater.

Zastoj na železnici mogao bi pogoditi mnoge prekogranične radnike, posebno u zdravstvu, koji svakodnevno putuju iz Italije u južnu Švajcarsku.

Zaustavljanje saobrac´aja dolazi usred povec´ane zabrinutosti zbog širenja bolesti KOVID-19 tokom drugog evropskog talasa. Švajcarska je zabeležila visok nivo prenosa, ali nije donela stroge mere kontrole kakve su u susednim zemljama Francuskoj, Italiji i Nemačkoj.

Maserini je rekla da je putovanje vozom između Švajcarske i Italije ove godine opalo za 50 odsto usled pandemije koja je prekogranični saobrac´aj između Švajcarske i suseda proletos sasvim zaustavila na dva meseca, tokom prvog talasa KOVIDA-19 u Evropi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare