Mevlida Bandić nova v.d. direktorica Zavoda Pazarić - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Mevlida Bandić nova v.d. direktorica Zavoda Pazarić

Vlada FBiH dala je saglasnost Upravnom odboru Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću za razrješenje Redžepa Salića s dužnosti direktora ovog zavoda, a saglasnost je data i za imenovanje Mevlide Bandić za v.d. direktoricu.

Bandićeva je iz reda zaposlenika ovog zavoda.

Federalna vlada je, na današnjoj sjednici u Mostaru, dala saglasnost i na rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike od 3.decembra ove godine o razrješenju dosadašnjih i imenovanju privremenog predsjednika i privremenih članova Upravnog odbora Zavoda u Pazariću.

Za privremenu predsjednicu Upravnog odbora ovog zavoda je, na period do najviše tri mjeseca, imenovana Anela Čović, a za članove, na isti period, Elvis Bekan, Mario Nenadić, Sulejman Haljevac i Martin Grgić.

Vladinu saglasnost dobilo je i rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike od 3. decembra ove godine o razrješenju dosadašnjih i privremenom imenovanju predsjednika i članova Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću.

Do okončanja natječajne procedure, a najduže na period od tri mjeseca, dužnost privremenog predsjednika Nadzornog odbora Zavoda vršiće Amer Kapo, a članova Erna Đelilović i Ankica Tvrtković, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

FENA

Danas objavljeno

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Vanja A

Ruska vojska spriječila napad ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj oblasti Rusije

Vanja A

Kamion sletio s puta, jedna osoba nastradala

Vanja A

Ostavite komentar