Metju Palmer: Amerika ostaje čvrst i posvećen partner BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Metju Palmer: Amerika ostaje čvrst i posvećen partner BiH

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Palmer je ponovio da SAD ostaju čvrst i posvećen partner Bosni i Hercegovini u provođenju reformi i ispunjavanjuuslova za napredak ka evroatlantskim integracijama.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Кomšić i Šefik Džaferović razgovarali sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metjuom A. Palmerom.

Na sastanku je razgovarano o bilateralnoj saradnji zemalja, aktuelnoj političkoj iekonomskoj situaciji u BiH te aktivnostima BiH na njenom evropskom putu.

Govorećio evropskim integracijama, članovi Predsjedništva BiH su naveli da bi Evropska komsija do kraja maja ove godine trebala uputiti mišljenje na dostavljene odgovore iz Upitnika Evropske komisije.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Palmer je ponovio da SAD ostajučvrst i posvećen partner Bosni i Hercegovini u provođenju reformi i ispunjavanjuuslova za napredak ka evroatlantskim integracijama.

Naglasio je da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ima lidersku poziciju u budućim koracima koje treba preduzetina putu ka EU, a takođe i u bržem provođenju paketa socio-ekonomskih reformi koje trebaju da omoguće bolji život građanima BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su ponovili da je evropska budućnost BiH neupitna ida ekonomske reforme, privredni rast, kao i borba protiv korupcije u svim sferama društva, trebaju biti u fokusu djelovanja vlasti u BiH u narednom periodu.

Pored ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erika Nelsona, na sastanku jeučestvovao i Brok Birman, pomoćnik USAID administratora za Evropu i Evroaziju,kojem su se članovi Predsjedništva BiH zahvalili na dosadašnjem angažmanu ipomoći USAID-a na raznim projektima od značaja za bh. društvo i ekonomiju, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

BN TV

Danas objavljeno

Pojačane mjere povodom dolaska delegacije Srbije u Banjaluku

M.

Indonezija izgubila podmornicu kod Balija, traži pomoć Singapura i Australije

M.

Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije

M.

Ostavite komentar