25. Januara 2022.

Meta predstavila najbrži AI superkompjuter na svijetu

Big Portal

Kompanija je saopštila da će sledeću generaciju veštačke inteligencije otključati moćni superkompjuteri koji mogu da obavljaju kvintilione operacija u sekundi, poput RSC-a.

Sa RSC-om, Meta se nada da će izgraditi bolje AI modele koji mogu učiti iz triliona primera. Rečeno je da će pomoći u izgradnji tehnologija za metaverzum, na koji Meta sada obraća posebnu pažnju, gde veruje da će aplikacije i proizvodi vođeni veštačkom inteligencijom igrati važnu ulogu.

Komentarišući RSC, kompanija Meta je izjavila:

    „Sa RSC-om možemo brže da obučimo modele koji koriste multimodalne signale da bi utvrdili da li su radnja, zvuk ili slika štetni ili benigni. Ovo istraživanje ne samo da će pomoći da ljudi budu bezbedni na našim uslugama danas, već i u budućnosti, dok gradimo metaverzum. Kako RSC prelazi u svoju sledeću fazu, planiramo da postane veći i moćniji, dok počinjemo da postavljamo temelje za metaverzum.”

aimeta.jpgŠto se tiče hardvera, RSC pokreće 760 NVIDIA DGX A100 sistem, sa ukupno 6.080 GPU-a. Svaki od GPU-a komunicira koristeći NVIDIA Quantum 200 Gb/s InfiniBand dva nivoa Clos-a. Što se tiče skladištenja, RSC ima 175 petabajta Pure Storage FlashArray-a, 46 petabajta keš memorije u Penguin Computing Altus sistemima i 10 petabajta Pure Storage FlashBlade. Ako vas interesuje više detalja o ovom AI superkompjuteru kompanije Meta, obavezno pročitajte sve detalje na njihovom blogu.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare