Met Dejmon i Adam Drajver ukrštaju mačeve u "Poslednjem dvoboju" Ridlija Skota - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Met Dejmon i Adam Drajver ukrštaju mačeve u “Poslednjem dvoboju” Ridlija Skota

Svi ljubitelji filmova znaju da, tradicionalno, od septembra počinje prikazivanje filmova koji pretenduju da budu u trci za nagradu Oskar. Novi film proslavljenog sinaeste Ridlija Skota “Poslednji dvoboj” (The Last Duel) u domaće bioskope stiže 14. oktobra.

Tventi senčri studio ulazi u oskarovsku sezonu sa dugoočekivanim filmom “Poslednji dvoboj”, koji je rađen po istinitoj priči, a reditelj Ridli Skot je sasvim izvesno pravni izbor za režiju ovog ostvarenja jer pored toga što je osvedočeni poznavalac epskih drama, u prilog tome idu njegovi filmovi “Duelisti” (1977), “Gladijator” (2000), “Prometej” (2012) i “Egzodus: Bogovi i kraljevi” (2014), njemu je i 2003. godine dodeljena viteška titula za doprinos sedmoj umetnosti.

Glumac koji je stasavao u Holivudu Met Dejmon (“Dobri Vil Hanting”, “Bornov identitet”, “Marsovac”) i nekadašnji marinac sa diplomom Džulijarda, holivudska zvezda u usponu Adam Drajver (“Triologija Zvezdane staze”) koji je nominovan za nagradu Oskar za ulogu u filmu “Bračna priča” ukrštaju mačeve u srednjevekovnoj borbi na život ili smrt.

Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.
Značajnu ulogu u filmu ima Ben Aflek (“Iščezla”, “Računovođa”, “Betmen protiv Supermena: Zora pravednika”), a pored toga je sa Metom Dejmonom napisao i scenario za film “POSLEDNJI DVOBOJ”. Ovaj dvojac je zahvaljujući najboljem scenariju nagrađen nagradom Oskar za film “Dobri Vil Hanting”. Koscenaristkinja na filmu “Poslednji dvoboj” je Nikol Holofcener (“Možeš li da mi oprostiš?”).

Ova istorijska drama u kojoj igra suprugu viteza, iznosi teške optužbe za silovanje i objedinjuje u jednoj osobi sve muke ženske opresije 14. veka je drugi film u 2021. godini za Džodi Komer (“Ubiti Iv”), dok je prvi film “Glavni heroj” u kom pored Rajana Rejnoldsa igra zavodljivu i borbenu Mili.

Publika može od 14. oktobra očekivati film “Poslednji dvoboj” u bioskopima.

Danas objavljeno

Poznata glumica ima četvrti stadijum raka: “Koristim kanabis da ublažim bolove”

Zeljka

Šta kafa koju naručujete u kafiću govori o vama

Zeljka

“Želio je da postane besmrtan”: Četiri bizarne teorije o Hitleru

Zeljka

Ostavite komentar