Messi opet brutalan: Ne moramo biti dio ove korupcije, trofej je namijenjen Brazilu - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Messi opet brutalan: Ne moramo biti dio ove korupcije, trofej je namijenjen Brazilu

Argentinski nogometaš Lionel Messi izgovorio je ozbiljne optužbe nakon meča za treće mjesto na Copa Americi u kojem je Argentina porazila Čile rezultatom 2:1.

Messi je u 37. minuti nakon koškanja sa Garyjem Medelom dobio direktan crveni karton, a kako kaže, kaznu je možda dobio zbog ranijih komentara.

“Možda je ono što sam rekao prethodnih dana bio razlog da danas ne dobijem samo žuti, već direktan crveni karton. Ipak, najvažnije je da je reprezentacija na dobar način završila takmičenje. Možda je crveni karton bio kazna za moje ranije komentare”, rekao je nakon meča Lionel Messi.

Ipak, Messi se tu nije zaustavio, pa je nastavio s uvredama na račun južnoameričkih sudija i uslova na ovogodišnjoj Copa Americi.

“Sudija je mogao provjeriti šta se dogodilo, ali VAR nije korišten. Iako sam bio bijesan što nisam mogao završiti meč, sada se malo smirujem. Ne moramo biti dio ove korupcije, sve vrijeme takmičenja prema nama niko nije pokazao poštovanje. Mislim da smo oštećeni, da nam namjerno nije dozvoljeno da budemo u finalu, sudije ne dozvoljavaju ljudima da uživaju u fudbalu. Ipak, odlazim iz Brazila podignute glave i ponosan na saigrače koji su dali sve od sebe. Nadam se da će im biti ukazano zasluženo poštovanje jer ovo je tim koji još mnogo može da pruži”, rekao je Messi.

Za kraj, Messija su pitali da prokomentariše finale između Brazila i Perua.

“Trofej je namijenjen Brazilu. Nadam se da sudije i VAR neće imati uticaja na meč i da će omogućiti Peruu da igra utakmicu, ali koliko mi se čini, to će biti jako teško”, zaključio je Argentinac.

Danas objavljeno

Bogdanović, Vilijams i Okongvu u NBA Top 10

Vanja A

Tačno 14 godina od Novakove prve Grend slem titule

Vanja A

Poznate finalistkinje dublova

Vanja A

Ostavite komentar