7. Maja 2020.

Mesi, Pike i Suares bez maski na trening

Big Portal

Fudbaleri Barselone, Real Madrida, Atletiko Madrida i ostalih klubova pripremaju se za povratak treninzima ove nedelje. Počela su testiranja na korona virus i ako sve bude u redu, ekipe će početi sa treninzima krajem nedelje.

Kako su preneli španski mediji, većina igrača po dolasku nisu nosili zaštitne maske i rukavice. Fudbaleri Barselone Lionel Mesi, Djerar Pike i Luis Suares su među onima koji nisu nosili maske kada su se dovezli u trening centar Barselone. Antoan Grizman, Ivan Rakitić i Arturo Vidal nosili su maske. Serhi Roberto došao je bez maske, ali je nosio masku kada je izašao iz trening centra.

Takođe, većina igrača Real Madrida nisu imali maske.

Nešto kasnije Barselona i Real Madrid su objavili video snimke na kojima se vide igrači u trening centrima sa maskama i rukavicama.

Atletiko Madrid objavio je fotografije svojih igrača koji su došli na testiranja noseći maske i rukavice. Napadač tog kluba Alvaro Morata rekao je da na treninzima neće biti isto, pošto igrači ne smeju da budu u bliskom kontaktu, ali da je posebno to što su uopšte tu.

Fudbaler Atletika Markos Ljorente rekao je da su igrači radili u svojim kućama prema programu iz kluba.

Mislim da smo se vratili dobro pripremljeni. Ovo je bio čudan period za nas. Nikada nismo ovoliko dugo bili bez lopte. Uzbuđeni smo zbog povratka“, naveo je on.

Igrači nisu dugo ostali u klupskim centrima, uglavnom manje od 30 minuta.

I treneri su testirani na korona virus u trening centrima, a isto će biti i sa ostalim članovima stručnog štaba i zaposlenima oko ekipe pre nego što počnu treninzi.

Uprava španske lige želi da klubovi kada počnu treninge, svakodnevno testiraju sve igrače. Fudbaleri će prvo individualno trenirati, a u narednim nedeljama biće dozvoljeno da treniraju zajedno u malim grupama, a zatim i cele ekipe.

Liga je svim klubovima poslala protokol sa bezbednosnim savetima i merama koje igrači i klubovi moraju da poštuju. Potrebno je da ekipe treniraju oko mesec dana pre nego što počne takmičenje. U Ligi se nadaju da bi sezona mogla da se nastavi u nekom trenutku u junu, bez publike.

U Španiji je ove nedelje počelo sa ublažavanjem mera, a fudbaleri su medju sportistima kojima je dozvoljeno da treniraju u klupskim centrima.

Fudbaleri i treneri Eibara su juče saopštili da su zabrinuti zbog povratka treninzima u sred pandemije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare