Mesi ostaje u Barseloni, ali za znatno manju platu - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Mesi ostaje u Barseloni, ali za znatno manju platu

Lionel Mesi je spreman da produži ugovor sa Barselonom za još dve godine, ali i da u tom periodu ima znatno manju platu.

Mesecima unazad spekuliše se šta će uraditi jedan od najboljih fudbalera sveta i kako stvari stoje, ostaće i dalje u dresu Barselone.

Mediji u Italiji i Španiji prenose da je Argentinac navodno dogovorio sa čelnicima kluba da produži ugovor do 2023. godine posle čega bi dve godine igrao za Inter iz Majamija.

Foto: Profimedia

Novi Mesijev ugovor bio bi ukupno vredan oko 60 miliona evra, što znači da bi sa odbijenim porezima to značilo da mu ostaje 35 miliona.

Ukoliko je to zaista tako, to znači da je Mesi pristao na smanjenje u iznosu od ukupno 53 miliona evra u odnosu na prethodni ugovor i visinu sadašnjih primanja.

Bez obzira na sve, još nema zvaničnih informacija sa “Kamp Nou” stadiona, ali je jasno da s obzirom na trenutnu finansijsku situaciju i pandemiju, koja je uticala na poslovanje svih, pa i Barselone, tako nešto deluje logično.

Uz to, Mesi ima će ovog meseca proslaviti i 34. rođendan, u zenitu je karijere i jasno je da ne može da zarađuje kao ranije.

Kako god bilo, sve to ide u prilog onim tvrdnjama da je Mesi još ranije rešio da ostane u Barseloni i da je dobio garancije od novog predsednika Đoana Laporte i uprave da će se tim pojačati i boriti za trofeje i u narednim sezonama.

B92sport.

Danas objavljeno

Partizan apelovao na sportsko navijanje protiv Crvene zvezde

Vanja A

Australija već počela sa “dočekom” za Noleta, a ovo je najveći argument

Vanja A

Lesor: Zvezda je sljedeća na meti

Vanja A

Ostavite komentar