Meryl Streep je bila ‘toliko depresivna’ snimajući film ‘Đavo nosi Pradu’ - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Meryl Streep je bila ‘toliko depresivna’ snimajući film ‘Đavo nosi Pradu’

Meryl Streep nije htjela biti zlobna puno radno vrijeme. 71-godišnja glumica otkrila je da se fokusirala na svoj lika ispred i iza kamere u filmu “Đavo nosi Pradu” u retrospektivnom intervjuu za EW povodom 15. godina hit filma iz 2006. godine.

„Bilo je užasno! Bila sam nesrećna u svojoj prikolici. Čula sam kako se svi smiju. Bila sam tako depresivna! Pomislila sam, ‘Pa to je cijena koju plaćate zato što ste šef! To je zadnji put da sam ikad pokušala s ovom metodom! ‘”, primijetila je Meryl.

BRIGITTE LACOMBE/20TH CENTURY STUDIOS

Adaptacija knjige Lauren Weisberger u režiji Davida Frankela – inspirisana autorkinim radom sa glavnom urednicom Vogue-a Annom Wintour – proslavila se kao moderni klasik zahvaljujući kombinaciji nevjerovatno šik odjeće, dobrim dijalozima i istaknutom prikazivanju žena na vlasti. Vremenom je i film postao svjetionik za rodni paritet, s urednicom Mirandom Priestly (Meryl Streep) koja zauzima zapanjujuće neprikladan položaj moći u svijetu kojim dominiraju muškarci i, kao holivudski antijunak, rijetka vrsta vodeće dame. Film je pogodio svoju feministički obojenu, široko privlačnu priču, a uspio je ponajviše zahvaljujući spektakularnoj hemiji između Streep i Anne Hathaway (koja glumi Mirandinu pomoćnicu, Andy Sachs).

Ultra.ba

Danas objavljeno

Megan Foks se razvela

Vanja A

Kako se ljudi ne otruju kad popiju zmijski otrov?

Vanja A

Iako je njihov brak tek završio, Melinda i Bill Gates zajedno odveli kćerku pred oltar

Vanja A

Ostavite komentar