Meryl Streep je bila ‘toliko depresivna’ snimajući film ‘Đavo nosi Pradu’ - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Meryl Streep je bila ‘toliko depresivna’ snimajući film ‘Đavo nosi Pradu’

Meryl Streep nije htjela biti zlobna puno radno vrijeme. 71-godišnja glumica otkrila je da se fokusirala na svoj lika ispred i iza kamere u filmu “Đavo nosi Pradu” u retrospektivnom intervjuu za EW povodom 15. godina hit filma iz 2006. godine.

„Bilo je užasno! Bila sam nesrećna u svojoj prikolici. Čula sam kako se svi smiju. Bila sam tako depresivna! Pomislila sam, ‘Pa to je cijena koju plaćate zato što ste šef! To je zadnji put da sam ikad pokušala s ovom metodom! ‘”, primijetila je Meryl.

BRIGITTE LACOMBE/20TH CENTURY STUDIOS

Adaptacija knjige Lauren Weisberger u režiji Davida Frankela – inspirisana autorkinim radom sa glavnom urednicom Vogue-a Annom Wintour – proslavila se kao moderni klasik zahvaljujući kombinaciji nevjerovatno šik odjeće, dobrim dijalozima i istaknutom prikazivanju žena na vlasti. Vremenom je i film postao svjetionik za rodni paritet, s urednicom Mirandom Priestly (Meryl Streep) koja zauzima zapanjujuće neprikladan položaj moći u svijetu kojim dominiraju muškarci i, kao holivudski antijunak, rijetka vrsta vodeće dame. Film je pogodio svoju feministički obojenu, široko privlačnu priču, a uspio je ponajviše zahvaljujući spektakularnoj hemiji između Streep i Anne Hathaway (koja glumi Mirandinu pomoćnicu, Andy Sachs).

Ultra.ba

Danas objavljeno

Dečak uz kog smo pjevali “Rakamakafon” danas ima potpuno drugo zanimanje

Zeljka

Preminuo Džeki Mejson – pozajmljivao glas kultnom liku iz Simpsonovih

Zeljka

Podloge, korektori, puderi: U Londonu otvorena prva prodavnica za mušku šminku

Zeljka

Ostavite komentar