2. Novembra 2021.

Merlin Monro bila potpuno drugačija od one koju znamo, a zbog jednog razloga je PROMIJENILA I IME

Big Portal

Pojavila se u hit filmovima kao što su “Niagara”, “Gospoda više vole plavuše”, “Kako se udati za milionera” i “Neki to vole vruće”… Bila je pravi svetski fenomen.

Kakva je nekada bila Merlin Monro?

Umrla je 1962. od posledica predoziranja sedativima. Oni koji su je najbolje poznavali govorili su da je bila neverovatno vredna glumica, intelektualna osoba koja je volela da čita i neko ko je bio poznat po svom divnom smislu za humor.

Mnoge zvezde potpuno promene izgled, pa i ime kada postanu javne ličnosti, Monro je bila jedna od njih.

Ofarbala je kosu, promenila ime.., ali ko je bila pre te Merlin Monro koju svet pamti?

Merilin Monro promenila je ime jer se zbog svog rođenog imena osećala nepoželjnom.

Pre nego što je postala Merilin Monro, rođena je kao Norma Džin Mortenson, a kasnije je krštena kao Norma Džin Bejker. Monro je odlučila da promeni ime na početku svoje karijere, jer je smatrala da je njeno rođeno ime „neželjeno“.

Pre nego što je izbila na holivudsku scenu, bila je prirodna brineta koja je ofarbala kosu kako bi postigla prepoznatljivi platinasto plavi izgled po kojem je postala poznata.

Glumica je predložila da koristi prezime “Monro” kada je još bila 20-godišnji model, jer je to prezime po majčinoj strani porodice. Izvršni direktor studija Ben Lydon je taj koji je smislio prvo ime „Merilin“, po bivšoj brodvejskoj zvezdi Merilin Miler. Iako je odluka doneta u ranoj fazi njene karijere, trebalo bi da prođe još jedna decenija pre nego što je Monro legalno promenila ime.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare