Merkelova: Problematično - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Merkelova: Problematično

Nemačka kancelarka Angela Merkel smatra da su zabrane koje su Tviter i druge društvene mreže uvele američkom predsedniku Donaldu Trampu problematične.

Kako navodi Merkelova, sloboda govora i mišljenja su ljudska prava od najvećeg značaja.

“Ovo pravo može se ograničiti, ali samo u skladu sa zakonom i u okvirima koje definišu zakonodavci, a ne odlukama menadžmenta društvenih mreža.

Iz tog ugla, kancelarka smatra problematičnim da se nalozi američkog predsednika trajno blokiraju”, saopštio je njen portparol Stefen Zajbert.

On je, pojasnivši stav kacelarke, kazao da oni koji vode društvene mreže imaju veliku odgovornost u smislu da politička komunikacija ne bude zatrovana mržnjom, lažima i podsticanjem nasilja.

Kako navodi Asošiejted pres, Merkelova smatra da je podjednako važno ne ostati po strani kada se takav sadržaj pojavi i to tako što će on biti označen, ali je jednako bitno omogućiti slobodu mišljenja i govora.

Tviter je trajno suspendovao Trampov nalog navodeći kao razlog “rizik od budućeg podsticanja nasilja” nakon upada njegovih pristalica u Kapitol.

Fejsbuk je odlučio da nalog odlazećeg prredsednika suspenduje najmanje do 20. januara, kada će njegov naslednik Džo Bajden preuzeti dužnost.

Danas objavljeno

SZO: Porast u broju oboljelih, prvi put poslije sedam nedjelja

M.

Nezgoda u Klašnicama, dvoje povrijeđenih

M.

Krizni štab traži ponovo policijski čas u Srbiji

M.

Ostavite komentar